Σελίδες


Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

«Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά.»

Του Γιώργου Πανταζίδη


Τη στιγμή που στην πόλη της Αλεξανδρούπολης φιλοξενείται σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοάμυνας, τη στιγμή που ετοιμαζόμαστε να μπούμε στο ρεκόρ γκίνες για την κατάρριψη ρεκόρ σε μια μέθοδο. πολεμικής τέχνης, δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε τα στοιχειώδη για τις αθλητικές υποδομές του τόπου μας. Ούτε τα στοιχειώδη.

Ούτε να αλλάξουμε μερικές λάμπες στο γυμναστήριο (ένας Θεός να το κάνει) - προπονητήριο - «αποθήκη» του Μαίστρου στην ανατολική πόλη. Ναι καλά διαβάζετε. Για τον λόγο αυτό, όπως μας γνωστοποιήθηκε, δεν θα πραγματοποιηθεί ο όμιλος της ημιτελικής φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος παμπαίδων του βόλεϊ στο οποίο συμμετέχει με μεγάλες αξιώσεις και φέτος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία των μικρών αθλητών έως 15 ετών.

Μάλιστα, οι τριήμεροι αγώνες στους οποίους θα φιλοξενούσαμε την Ορεστιάδα, την Ξάνθη και τον Επίκουρο Θεσσαλονίκης δεν θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη αλλά στην Ξάνθη γιατί στο κλειστό του Μαίστρου (το μεγάλο ήταν κατειλημμένο λόγω της προσπάθειας κατάρριψης του ρεκόρ σε Ιαπωνική τέχνη) ήταν καμένες λάμπες, δεν ήταν εφικτό να αντικατασταθούν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύαμε να γίνουμε ρεζίλι εάν γινόταν αγώνες στο μισοσκόταδο. Προσέξτε δεν μιλάμε για οποιοδήποτε άθλημα. Μιλάμε για το άθλημα του βόλεϊ. Για αυτό το οποίο η Αλεξανδρούπολη έγινε και είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Και αυτή είναι η αντιμετώπιση που έχει από τους τοπικούς μας άρχοντες που μας κυβερνούν.

Καλά λοιπόν τα παχιά λόγια στους δημόσιους απολογισμούς για τα αθλητικά έργα και τις υποδομές. Αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους και εκθέτουν. Η Αλεξανδρούπολη των 70 χιλιάδων ανθρώπων, είναι η τελευταία πόλη σε αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις αθλημάτων κλειστού χώρου. Οι αθλητές και οι σύλλογοι ασφυκτιούν. Θα το καταλάβουμε ποτέ;

ΥΓ: Προχθές μάθαμε ότι ο 17χρονος Αλεξανδρουπολίτης Ραφαήλ Κουμεντάκης ταξιδεύει με την Εθνική ανδρών για του Ευρωπαϊκό Λιγκ στην Τουρκία και έχει μεγάλες πιθανότητες να αγωνιστεί. Πριν από δυο χρόνια σήκωσε το κύπελλο του πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων με τον Εθνικό. Αυτόν που πήρες «έξωση» από την πόλη μας. Τυχαίο;