Σελίδες


Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

«Λύσεις για γήπεδα στον Έβρο»

«Λύσεις για γήπεδα στον Έβρο» (video)

Για την ευεργετική δράση που έχουν διοργανώσεις όπως αυτή της Beach Volleyleague, αλλά και για την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών, μίλησε στην κάμερα του volleynews.gr ο κ. Γιάννης Ανδρεάδης, προπονητής των ακαδημιών του Εθνικού, αλλά και περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής του beach volley.
«Αυτός ο θεσμός είναι πάρα πολύ καλός, βοηθάει και τους αθλητές θεωρώ, γιατί εδώ στην Ελλάδα έχουμε μεγάλο κενό ανάμεσα στα πρωταθλήματα, και το μπιτς βόλεϊ βοηθάει τους αθλητές, ιδίως αυτούς που δεν έχουν εθνικές ομάδες, να μην κάθονται όλο το καλοκαίρι. Βοηθάει και το μπιτς βόλεϊ όμως, και την εξάπλωση του αθλήματος, γιατί θεωρώ ότι αξίζει και δίκαια είναι το δημοφιλέστερο άθλημα του καλοκαιριού. Είναι σε πολύ καλή κατεύθυνση αυτό που γίνεται με τη λίγκα, όπως επίσης και οι παράλληλες δραστηριότητες που έγιναν, με το μικτό και τα τουρνουά των ερασιτεχνών, ώστε να γίνει ευρέως γνωστό το άθλημα και σε άτομα που ίσως δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν. Νομίζω ότι τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να γίνονται, και περισσότερες θα έλεγα. Όσον αφορά τώρα το τουρνουά της Αλεξανδρούπολης, βλέπουμε ότι στον τελικό φτάσανε δύο πολύ αξιόλογες ομάδες, πιστεύω ότι και στα Χανιά το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό».
Σε ερώτηση για τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του αθλήματος στην πόλη, είπε:
«Υπάρχουν οι δυνατότητες να αναπτυχθεί παραπάνω και το μπιτς βόλεϊ, απλώς η Αλεξανδρούπολη έχει μια ιδιαιτερότητα με τις καιρικές συνθήκες, και δεν έχει πολύ μεγάλη σεζόν. Υπάρχουν παιδιά που ενδιαφέρονται, και αγόρια και κορίτσια, όμως εμείς έχουμε πολύ μικρή σεζόν. Πρέπει να βρεθεί μια λύση με κλειστές αίθουσες μπιτς βόλεϊ, καθώς στην Αθήνα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται προπονήσεις όλο το χρόνο, εδώ δε μπορεί να συμβεί αυτό. Αν μπορούσε να βρεθεί μια λύση γι' αυτό, πιστεύω θα είχαμε εκπληκτικά αποτελέσματα. Βέβαια η Αλεξανδρούπολη πρέπει να λύσει πρώτα το ζήτημα και των κλειστών γυμναστηρίων. Μπορεί να λένε όλοι ότι η Αλεξανδρούπολη και ο Έβρος γενικά είναι η μητρόπολη του βόλεϊ, όμως στερούμαστε αγωνιστικών χώρων. Το κλειστό γυμναστήριο, που είναι το μοναδικό στην πόλη μας, είναι από το 1976, και νομίζω ότι η Αλεξανδρούπολη αξίζει να έχει κάτι καλύτερο και περισσότερο. Νομίζω πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, για να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την παράδοση, και να μην αναγκαστούμε να γυρίσουμε σε καταστάσεις ομάδων με εθελοντές παίκτες».
πηγη www.volleynews.gr