Σελίδες


Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Το νέο ΔΣ του βόλεϊ του Εθνικού, η Γ.Σ. και το παράπονο του προέδρου

Το νέο ΔΣ του βόλεϊ του Εθνικού, η Γ.Σ. και το παράπονο του προέδρου

Toυ: Γιώργου Πανταζίδη: 
Νέα διοίκηση εκλέχθηκε το πρωί της Κυριακής στο τμήμα βόλεϊ του ΜΓΣ Εθνικού και με δεδομένης της καθυστέρησης στον σχηματισμό της, καλείται να σηκώσει μανίκια και άμεσα, με γοργούς ρυθμούς να ασχοληθεί με τα φλέγοντα ζητήματα που «τρέχουν» ώστε να καλυφθεί το έδαφος προκειμένου να δημιουργηθεί, σε συνεργασία σε το τεχνικό τιμ, μια ανταγωνιστική ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει εκ νέου στην Βόλει Λιγκ.

Το νέο 5μελές ΤΑΑΠ του συλλόγου της Αλεξανδρούπολης αποτελούν οι Γιάννης Τζίμας, Δήμος Μαμούγκας, Χρύσα Λουπασάκη, Παύλος Σ. Μιχαηλίδης και Σταύρος Σταυράκογλου, ενώ οι Αντώνης Χατζησταύρου , Σταύρος Καβαρατζής και Κάρολος Κωνσταντινίδης θα πλαισιώνουν και θα λειτουργούν υποστηρικτικά στο πενταμελές διοικητικό σχήμα.

Πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης σε συνεργασία με τους προπονητές Σάκη Μουστακίδη και Ανέστη Γιαννακόπουλο (που παραμένουν) να βάλουν μπρος τα μεταγραφικά θέματα, αφού οι εξελίξεις επείγουν, να βρουν χορηγούς και να οργανώσουν το τμήμα σε πιο επαγγελματικά πλαίσια.

Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν επιστρέφει στο ΤΑΑ η λειτουργία των τμημάτων ανάπτυξης, θέμα για το οποίο υπήρξε μεγάλη κουβέντα και αρκετά παράπονα αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας τους. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι οξύνσεις στο ζήτημα, ενώ υπήρξαν και διαφορετικές προσεγγίσεις και πρόταση να γίνει αναλυτική και διεξοδική συζήτηση σε προσεχή Γενική Συνέλευση του συλλόγου (είτε σε άλλη συνάντηση – σύσκεψη), ωστόσο από την πλευρά των ανθρώπων που ασχολούνται με τα τμήματα ανάπτυξης το τελευταίο διάστημα, υπάρχει η αγωνία της κάλυψης των τρεχουσών υποχρεώσεων, μιας και τις επόμενες ημέρες οι παίδες του Εθνικού αγωνίζονται στην ημιτελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να καλυφθεί το οικονομικό κόστος.

Τα οικονομικά και η έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής

Παρότι αγωνιστικά ο Εθνικός είχε την καλύτερη πορεία στην ιστορία του , το κλίμα κάθε άλλο παρά πανηγυρικό ήταν. Όπως αποκάλυψε στην τοποθέτηση – εισήγησή του ο πρόεδρος του τμήματος Γιάννης Τζίμας, έφτασε στα πρόθυρα της παραίτησης, δεν εισακούστηκε στο θέμα του επεισοδίου με τον Ανδρεάδη, ενώ εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι ζητήθηκε διαχειριστικός έλεγχος από την εξελεγκτική επιτροπή λόγω υπερβάσης του οικονομικού προϋπολογισμού.

Σε ότι αφορά την εξελεγκτική επιτροπή, παρουσίασε μια εμπεριστατωμένη έκθεση (για πρώτη φορά λειτούργησε με υποδειγματικό τρόπο μετά από πολλά χρόνια, κάτι που σημειώθηκε) και κατέληξε στην εισήγηση ότι η διαχείριση λειτούργησε εύρυθμα, ενώ ο οικονομικός προϋπολογισμός παρουσιάστηκε ισοσκελισμένος φτάνοντας στις 438 χιλιάδες ευρώ . Ως εκ τούτου, τόσο ο διοικητικός όσο και ο οικονομικός απολογισμός υπερψηφίστηκαν ομόφωνα .

Η πικρία και τα παράπονα του προέδρου Γιάννη Τζίμα

Στην εισήγηση – απολογισμό του ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας εξέφρασε πικρίες και αρκετά παράπονα, ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές του προς πάσα κατεύθυνση. «Οι διοικούντες του βόλει έβαλαν κόπο, χρήμα για να καλύψουν το κόστος και κάποιοι βλέπουν και φαντάσματα.

Προτείνω όλο το τμήμα βόλει να λειτουργεί ενιαία όπως απαιτούν οι καιροί με τον ερασιτέχνη βοηθό. Ο Εθνικός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του αθλητισμού, βοηθά στην ανάπτυξη της πόλης και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζουν όλοι».

Ο κ. Τζιμας αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες αναζήτησης οικονομικών πόρων, σημείωσε ότι αυτό που έλειπε ήταν ο κεντρικός μεγάλος χορηγός στη φανέλα, που αν υπήρχε θα μπορούσε να αλλάξει τα οικονομικά και αγωνιστικά δεδομένα, ενώ υπογράμμισε ότι ο μεγάλος κίνδυνος ήταν οι απαιτήσεις παλαιών αθλητών που προέκυπταν μεσούσης της περιόδου και έπρεπε άμεσα να διευθετηθούν , οι οποίες μαζί με τα έξτρα ταξίδια στην Ευρώπη αλά και τα πλει οφ, ανέβασαν ακόμη περισσότερο στα ύψη τον προϋπολογισμό της χρονιάς.

«Μειώσαμε το κόστος στο ελάχιστο. Συνεχής η προσπάθεια εύρεσης χρηματοδότησης. Πλέον χρειάζεται μια επαγγελματική διοίκηση, να μπούμε σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Να βλέπουμε τη μετατροπή του ΤΑΑ σε ΑΕ. Να συνεχίσουμε την εξωστρεφή μας πορεία . Στόχος πρέπει να είναι η οικονομική αυτοτέλεια, η απεξάρτηση από επιχορηγήσεις και κράτος, κάτι που επιθυμεί και η Λίγκα. Θυμηθείτε μόνο ότι η επιχορήγηση από τη Λίγκα ήταν στο μισό φέτος».

Τέλος αναφέρθηκε σε εξωγενείς παράγοντες που εμπόδισαν τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ο φίλαθλος κόσμος δεν θα μπορούσε να στερηθεί τη συμμετοχή στην Ευρώπη. Στο μήνυμά του έκλεισε λέγοντας στο μήνυμά του ότι «ο Εθνικός είναι ένας και αδιαίρετος. Έτσι θα πρέπει να κινείται. Από το οργανωτικό έως και – κυρίως – στο χορηγικό πρόγραμμα και ρο μάρκετινγκ.» .
Ο κ. Τζίμας δεν παρέλειψε να δώσει και αισιόδοξο μήνυμα ότι με συστράτευση και κλίμα σύμπνοιας ο Εθνικός θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής.

Πηγή: anti-typos.blogspot.gr