Σελίδες


Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Τιμή και δόξα στον Καμπερίδη

Τιμή και δόξα στον Καμπερίδη

Ο «δάσκαλος» του βόλεϊ Γιώργος Καμπερίδης και ο διεθνής διαιτητής Χρήστος Μπατιανίδης ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα στην πρώτη ημέρα των αγώνων του League Cup «Νίκος Σαμαράς» στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Καμπερίδης τιμήθηκε για την προσφορά του στο άθλημα καθώς από την πολύχρονη ενασχόληση του βρήκε και ανέδειξε εκατοντάδες βολεϊμπολίστες, μεταξύ αυτών και τον αείμνηστο Νίκο Σαμαρά. Συγκινημένος ο Καμπερίδης είπε στον πρόεδρο του Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης Μανώλη Βουκουρεσλή: «Σας εύχομαι να έχετε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσεται την προσπάθεια. Χρειάζεται σκληρή δουλειά». Ωστόσο η αναγνώριση δεν έρχεται μέσα από την τιμητική πλακέτα, αλλά από το παρατεταμένο χειροκρότημα των φίλων του βόλεϊ...
πηγη www.volleynews.gr
Σύντομο βιογραφικό του προπονητή μας 
Γιώργου Καμπερίδη

Γεννήθηκε στις 29/9/1942 στη Ρωσία από ομογενείς Πόντιους που κράτησαν την Ελληνική Ιθαγένεια από το 1865 παρ όλες τις διώξεις που υπέστησαν.
Έπαιξε Βόλεϊ στη Ρωσία μέχρι το 1966 χρονιά που επέστρεψε στην Ελλάδα όπου έπαιξε στον Άρη Θεσ/νίκης (παίκτης-προπονητής) έως το 1969 .
Ως προπονητής δούλεψε μετά τον Άρη στον ΒΑΟ Θεσ/νίκης και το 1972 ήρθε στην Αλεξανδρούπολη όπου εργάστηκε στον Εθνικό Αλεξ/πολης για 10 χρόνια με πρόεδρο τον αείμνηστο Μιχάλη Παρασκευόπουλο.
Στα χρόνια που δούλεψε στην Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός έβαλε τις βάσεις για διακρίσεις σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στην συνέχεια εργάστηκε στην Ορεστιάδα με ανάλογα αποτελέσματα και τέλος στον Ορφέα Ηλιούπολης.
Προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στα κλιμάκια Βορείου Ελλάδος και στις εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών.
Στην πολύχρονη προπονητική του καριέρα από τα χέρια του πέρασαν δεκάδες αθλητές που διακρίθηκαν σε διεθνές επίπεδο.
Το έργο του ως προπονητής συνεχίζουν με επιτυχία οι δύο του γιοί Κυριάκος και Αλέξανδρος Καμπερίδης.