Σελίδες


Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Θανάσης Μαργαρίτης : «Αγώνες και όχι μπάνια για την Εθνική ομάδα»

«Αγώνες και όχι μπάνια για την Εθνική ομάδα»

Του: Θανάση Μαργαρίτη
Πέρασαν πολλές  ώρες από την ώρα που τελείωσε ο κρίσιμος αγώνας της Εθνικής ανδρών με το Βέλγιο για να μπορέσω να καταλάβω το τι έχει γίνει!  Μετά το πρώτο παιχνίδι της Ορεστιάδας ένοιωσα μεγάλη απογοήτευση αλλά δεν θέλησα να εξωτερικεύσω τα συναισθήματά μου για να μην πει κανείς ότι επηρεάζω το όλο κλίμα της προσπάθειας για πρόκριση!
Δυστυχώς ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΕΤΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου ...χάθηκε!!!
Όπως ίσως θα ξέρετε το 1963 κλήθηκα  για πρώτη φορά στην Εθνική ανδρών σε ηλικία 17 ετών και την οποία υπηρέτησα επί 11 συνεχή χρόνια. Τότε ήταν τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια όπου οι εκδηλώσεις των εθνικών ομάδων  ήταν σπάνιες! Κι όμως ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΤΕ η Εθνική ανδρών ούτε σε αυτά τα πέτρινα χρόνια ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΑ ΡΟΛΑ και οι παίκτες σχεδόν από τις αρχές Ιουνίου να εύχονται μεταξύ τους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ!!!
Εξετάζοντας κανείς την περίπτωση της μη πρόκρισης (ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ) της Εθνικής ανδρών ένα πράγμα μπορεί να πει με σιγουριά!
Ήταν συγκινητική η προσπάθεια της ομάδας ( Παίκτες και προπονητές) να παίξουν καλά και αν ήταν δυνατό να καλύψουν τα κενά που προκάλεσε η ΕΛΛΕΙΠΗΣ προετοιμασία!
Ειλικρινά αν δεν έχει παίξει κανείς βόλεϊ, και αν δεν έχει καταλάβει τι εστί ιδρώτας και προσπάθεια, δεν είναι δυνατόν να καταλάβει το τι ένοιωσαν τα παιδιά της Εθνικής ανδρών μετά τη χαμένη πρόκριση! Φυσικά και δεν θα πρέπει να ρίξουμε όλο το βάρος της μη πρόκρισης σε ένα σφύριγμα του διαιτητή!
Η Πρόκριση ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και στη ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ.
Δεν θέλει να είσαι μεγάλος προφήτης για να καταλάβεις ότι η Εθνική για την Ομοσπονδία  πέρασε σε δεύτερη μοίρα! Οι δικαιολογίες ότι άρχισε η προετοιμασία πολύ αργότερα λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν μπορεί να σταθεί!
Έπρεπε να ΒΡΕΘΕΙ ΤΡΟΠΟΣ να προετοιμαστεί η ομάδα  νωρίτερα, έστω και μια ημέρα! Ο τρόπος που χάθηκε πάνω στο νήμα η πρόκριση αποδεικνύει περίτρανα τη σαφή έλλειψη προετοιμασίας αυτής της ομάδας. Κανένας δεν πρέπει να αφήνει στην τύχη τους τις Εθνικές ομάδες.
Και τώρα τι γίνεται; Πώς θα καλύψουμε αυτό το χρονικό διάστημα που όλες οι Εθνικές ομάδες του κόσμου αγωνίζονται για όλο το καλοκαίρι και εμείς θα κάνουμε τα μπανάκια μας;  Δυστυχώς φοβάμαι πως όλα επίτηδες θα ξεχαστούν, θα ασχοληθούμε με το πώς θα διορθώσουμε τα αδιόρθωτα και  πρόχειροφιαγμένα χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα πρωταθλήματα, θα ασχοληθούμε με την ανάπτυξη αν το σέρβις θα γίνει από πάνω ή από κάτω χωρίς να πιάσουμε βασικά και ουσιαστικά πράγματα!
Κρίμα για όλους  τους αθλητές  που έδωσαν τα πάντα για να προκριθούμε, κρίμα για όλους τους άλλους αθλητές και αθλήτριες που περίμεναν πώς και πώς μια επιτυχία και μια συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό και κρίμα για όλους τους αγνούς ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά με μεγάλες θυσίες για το καλό του αθλήματος! Υποψιάζομαι πως οι μόνοι ευχαριστημένοι θα είναι οι άνθρωποι του Δ.Σ της Ομοσπονδίας όπου μετά την απαλλαγή των εξόδων μετακινήσεων των ομάδων, των εξόδων της διαιτησίας τώρα θα γλυτώσουν και τα έξοδα των προετοιμασιών της Εθνικής ανδρών!
Δυστυχώς οι πραγματικές ευκαιρίες χάνονται η μια μετά την άλλη και ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ!
Μήπως είναι αργά;  Μήπως θα πρέπει να πούμε...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ;  
Όχι  φυσικά...αυτά τα παιδιά μπορούν και η Ομοσπονδία θα πρέπει να βρει τρόπο να δουλέψουν το καλοκαίρι...υπάρχουν εκδηλώσεις όπου μπορούμε να πάρουμε μέρος!
 
Θανάσης Μαργαρίτης
Πρώην προπονητής Εθνικών ομάδων ανδρών και Εφήβων
Πρώην υπεύθυνος Ανάπτυξης Ε.Ο.ΠΕ.