Σελίδες


Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ο νέος Κανονισµός Beach Volley



Σας γνωρίζουμε, όπως μας ενημέρωσε η Ε.Ο.ΠΕ. ότι, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες έγκρισης του Κανονισµού Beach Volley ο οποίος βρίσκεται πλέον σε ισχύ.
Για την εφαρμογή του παρακαλούµε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις βασικές αλλαγές του νέου κανονισµού:
Στο άρθρο που αναφέρεται στη διαδικασία έγκρισης διεξαγωγής ανεξάρτητων αγωνιστικών εκδηλώσεων beach volley, προστέθηκε παράγραφος σύµφωνα µε την οποία σε περίπτωση διεξαγωγής αγωνιστικής εκδήλωσης χωρίς την τήρηση της περιγραφόµενης στον Κανονισµό διαδικασίας, η ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωµα αξίωσης αποζηµίωσης από τον φορέα διοργάνωσης σε σχέση µε τα νόµιµα δικαιώµατα που απορρέουν από τον Κανονισµό του αθλήµατος.
Επίσης, οι πειθαρχικές κυρώσεις σε αθλητές που µετέχουν σε µη εγκεκριµένες αγωνιστικές εκδηλώσεις beach volley, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επεκτείνονται και στη δραστηριότητά τους στο βόλεϊ σάλας.
Ειδικά για τις διασυλλογικές διοργανώσεις, ο πειθαρχικός έλεγχος επεκτείνεται πέραν των αθλητών και στους προπονητές, συνοδούς, παράγοντες και άλλα µέλη αποστολής.
1.Επισηµοποιήθηκε η λειτουργία και η υπόσταση συλλόγων στο άθληµα του beach volley.
Συγκεκριµένα στην επίσηµη δραστηριότητα του αθλήµατος που καταστατικά υπάγεται απευθείας στην ΕΟΠΕ, εντάσσονται πλέον και τα σωµατεία / σύλλογοι που καλλιεργούν καταστατικά το άθληµα του beach volley, µετέχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις του και δραστηριοποιούνται σύµφωνα µε τις διατάξεις του Εγκεκριµένου Κανονισµού beach volley της ΕΟΠΕ.
2.Οριστικοποιήθηκε η διοικητική δοµή του αθλήµατος σε Εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο και διευκρινίστηκε η σύνθεση και οι αρµοδιότητες του Εθνικού Συµβουλίου και των Επιτροπών beach volley.
Το τελικό κείµενο του κανονισµού βρίσκεται στο site της Ε.Ο.ΠΕ. 
(www.volleyball.gr/beachvolley/Πληροφορίες για ∆ιοργανωτές και Αθλητές)