Σελίδες


Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Καθιερώνεται ο αγώνας στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά ανάμεσα στις ομάδες του ΑΟΟ του ’80 και του ’90

Samaras-Orestiada-Kolaz
Φαίνεται ότι το παιχνίδι θα γίνει θεσμός και έτσι πρέπει άλλωστε, αφού μιλάμε για την κορυφαία μορφή που ανέδειξε το θρακιώτικο βόλεϊ και μια από τις κορυφαίες συνολικά που ανέδειξε ο αθλητισμός της Θράκης μας. Ειδικά για την Ορεστιάδα, είναι θρύλος, που έκανε γνωστή την ακριτικότερη πόλη της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη αλλά έφυγε πρόωρα από κοντά μας, τρεισίμισι χρόνια χρόνια πριν. 
Η φιλική αναμέτρηση στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά που καθιερώθηκε πέρυσι στο παλιό Κλειστό  Γυμναστήριο Ορεστιάδας, το γνωστό και ως… «κλουβί», με αντιμέτωπες τις ομάδες του ΑΟΟ της δεκαετίας του 1980, της εποχής δηλαδή που ξεκίνησε τα βήματά του στο βόλεϊ ο «Σαμ» και της δεκαετίας του 1990 όπου μεσουράνησε το άστρο του, θα διεξαχθεί και φέτος. Και μάλλον θα διεξάγεται κάθε χρόνο.
Πέρυσι ο αγώνας αυτός συγκέντρωσε τους πάντες, γέμισε το γήπεδο και χάρισε όμορφες στιγμές και ακόμα πιο όμορφες αναμνήσεις. Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι ευχήθηκαν το παιχνίδι αυτό να γίνει θεσμός, αφήνοντας την ελπίδα το ραντεβού να ανανεωθεί για φέτος. Και θα ανανεωθεί. Όπως αναφέρει το Ράδιο Έβρος της Ορεστιάδας,  ομάδα παλαιμάχων ξεκίνησε και φέτος την πρωτοβουλία ζητώντας  την αρωγή του Δήμου Ορεστιάδας ο οποίος  αποφάσισε την Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο την στήριξη του εγχειρήματος.
Ο αγώνας στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά θα διεξαχθεί το Σάββατο 16/7/2016 στις 19:00 στο Παλιό Κλειστό Γυμναστήριο Ορεστιάδας και σε αυτόν φέτος θα λάβουν μέρος και παλαίμαχοι από την Αλεξανδρούπολη, πέρα από αυτούς της Ορεστιάδας, που αγωνίσθηκαν τις δεκαετίες του  1980 και 1990! Η είσοδος θα είναι φυσικά ελεύθερη και το πιο σημαντικό, ο αγώνας πάει να γίνει (και μπράβο) θεσμός. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην ξεχνά ένας λαός την ιστορία του. Γιατί ο Νίκος Σαμαράς είναι όνομα ταυτόσημο πλέον με την ιστορία της πόλης της Ορεστιάδας…
πηγη www.thrakisports.gr