Σελίδες


Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

«Διασύρεται το βόλεϊ»!



Λάβρος ήταν ο Βασίλης Κουρνέτας μιλώντας στο gazzetta.gr, για την απόφαση της διακοπής στον χθεσινό τελικό με τον Ηρακλή, τονίζοντας ότι η ομάδας του ήθελε να ξεκινήσει.  
Ο πασαδόρος του Φοίνικα Σύρου υποστήριξε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή η ΕΣΑΠ ν' αναλάβει τις ευθύνες της και να μην πετάει συνεχώς την... καυτή πατάτα στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι παρά τα όσα ακούστηκαν από κάποιους, η ομάδα του όταν ρωτήθηκε, απάντησε θετικά στο να ξεκινήσει ο χθεσινός 5ος τελικός του βόλεϊ με τον Ηρακλή, ενώ έκανε λόγο και για... αχαριστία από πλευράς «Γηραιού», αφού δεν εκτίμησε την στάση του Φοίνικα, στο θέμα της αποβολής του απ' το πρωτάθλημα. Επιπλέον εξήγησε γιατί νιώθει διαφορετικά απ' ό,τι στον Ολυμπιακό, δηλώνοντας επίσης ότι διανύουμε το χειρότερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Κουρνέτας στο gazzetta.gr
Για το χθεσινό παιχνίδι που... δεν ξεκίνησε: «Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε την δική μας θέση. Εμείς αυτό που θέλαμε ήταν να μπούμε μέσα και να παίξουμε. Πρόθεση δική μας ήταν να ξεκινήσει το παιχνίδι και όταν ρωτηθήκαμε οι παίκτες απ' τον διαιτητή Γιώργο Καραμπέτσο, αν θέλουμε να παίξουμε, απαντήσαμε θετικά. Εν τέλει αυτό δεν έγινε αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, τι άλλο ειπώθηκε στην δεύτερη σύσκεψη που έγινε. Η κατάσταση πάντως μύριζε... μπαρούτι από νωρίς. Κατ' αρχήν απ' την ώρα που φτάσαμε, όπου και δεχτήκαμε επίθεση με κάτι σίγουρα μεγαλύτερο από δυναμιτάκια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο πρόεδρός μας. Γενικά όμως έβλεπες να υπάρχει ένας εκνευρισμός, μία ένταση. Όταν είδαμε τους καπνούς, νομίζαμε πως είχαν πέσει δακρυγόνα, δεν ξέραμε τι συνέβαινε».
Για το αν θεωρεί πως θα έπρεπε ν' αρχίσει το παιχνίδι: «Αυτοί που πήραν τις συγκεκριμένες αποφάσεις ξέρουν καλύτερα, δεν θα κρίνω εγώ αν έκαναν καλά ή όχι. Απ' την στιγμή που το γήπεδο ήταν υπεράριθμο πήραν αυτή την απόφαση για θέματα ασφαλείας. Θέλω να τονίσω πάντως ότι καταδικάζουμε όλοι όσα έγιναν χθες. Ειδικά το να κάνουν επίθεση σ' ΄έναν άνθρωπο που έχει πρόβλημα υγείας (ο πρόεδρος του Φοίνικα), ασχέτως αν δεν στόχευαν αποκλειστικά σ' εκείνον αλλά σε ολόκληρη την αποστολή».
Σχετικά με το ότι η διεξαγωγή του τελικού ορίστηκε για μετά τις εκλογές: «Μιλάμε πραγματικά για μία απαράδεκτη απόφαση. Δεν γίνεται όταν όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου να τελειώνουν στις 30 Απριλίου, το βόλεϊ στην χώρα μας να διασύρεται κατ'΄αυτό τον τρόπο. Δεν μπορώ να τα καταλάβω αυτά τα πράγματα. Η μεγαλύτερη φυσικά ευθύνη είναι της ΕΣΑΠ, δεν μπορεί συνεχώς να πετάει την «καυτή πατάτα» στον Γ.Γ.Α., τον κ. Μπιτσαξή, πρέπει κάποια στιγμή ν' αναλάβει και τις δικές τις ευθύνες.
Απ' την στιγμή που η κατάσταση έφτασε εκεί, θα έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμα και για το χειρότερο σενάριο, το οποίο κι έγινε πραγματικότητα τελικά. Δεν γίνεται να ξεκινούν οι κλήσεις στις εθνικές ομάδες κι εμείς να παίζουμε ακόμα. Ο Ντόκιτς θα φύγει με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, είναι πολύτιμος και δεν θα τον έχουμε. Αυτό δεν είναι αλλοίωση;».
Για την σειρά των τελικών: «Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά κι έτσι όπως φέραμε την σειρά νομίζω ότι πρόκειται για ένα μικρό θαύμα. Δεν ξέρω αν το περιμέναμε ότι θα κάνουμε την ανατροπή απ' το 2-0, η αλήθεια είναι ότι ούτε το συζητούσαμε μεταξύ μας αλλά σίγουρα το θέλαμε πολύ. Στον τέταρτο τελικό πια είχαμε ακόμα λιγότερο άγχος και παρ' ότι το ματς δεν εξελίχτηκε καλά δείξαμε πολύ μεγάλη θέληση».
Σχετικά με το αν νιώθει δικαιωμένος με την επιλογή του να μετακομίσει στον Φοίνικα Σύρου: «Ούτε εγώ δεν το περίμενα ότι η ομάδα θα έφτανε να διεκδικεί τον τίτλου του πρωταθλητή στον τέταρτο τελικό. Δεν μπορώ λοιπόν να μην νιώθω 100% δικαιωμένος την επιλογή μου να έρθω στο νησί. Αυτό στο οποίο στοχεύαμε στην αρχή ήταν η είσοδός μας στην τετράδα και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει. Βέβαια η δικαίωση μου δεν αφορά μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και στο κλίμα που συνάντησα. Είμαστε πραγματικά μία οικογένεια και αυτό νομίζω πως είναι κάτι που φαίνεται και στο γήπεδο. Οι κάτοικοι του νησιού αγαπούν πολύ την ομάδα και την στηρίζουν απεριόριστα. Στην Σύρο ένιωσα πράγματα που δεν έχω ξανανιώσει στην καριέρα μου πουθενά άλλου, ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε στην ΕΑΠ».
Για το μέλλον του στην ομάδα: «Αυτό είναι κάτι που δεν το συζητάμε ακόμα. Η ομάδα έχει ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι μπροστά της και κανείς δεν θέλει ν' αποπροσανατολιστεί με τέτοια θέματα. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα το συζητήσουμε και αυτό».
Ενώ συνοψίζοντας για το φετινό πρωτάθλημα είπε πως: «Πιστεύω πραγματικά ότι διανύουμε το χειρότερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται βόλεϊ στην Ελλάδα κάποια πράγματα πρέπει ν' αλλάξουν και οι αρμόδιοι ν' αναλάβουν τις ευθύνες του. Δεν γίνεται όμως και από πλευράς ομάδων να κάνει η κάθε μία ό,τι θέλει και όπως την βολεύει απλά για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Σκοτώνουν το άθλημα μ' αυτό τον τρόπο.
Και να τονίσω κάτι ακόμα. Φάνηκε ότι οι άνθρωποι του Ηρακλή δεν εκτίμησαν καθόλου την στάση του Φοίνικα όταν είχε τεθεί το θέμα της αποβολής του απ' το πρωτάθλημα. Όπως επίσης δεν εκτιμήθηκε και η δική μας στάση, των παικτών, που θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν θα μπούμε μέσα να παίξουμε αλλά εμείς δεν το κάναμε, θέλαμε ν' αγωνιστούμε».


www.gazzetta.gr