Σελίδες


Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Δ’ ΤΕΛΙΚΟΣ ΒΟΛΕΪ ΛΙΓΚ: ΦΟΙΝΙΚΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 3-0 (2-2 ΝΙΚΕΣ)


Τον «βούλιαξε» στη Σύρο

Τον «βούλιαξε» στη Σύρο
Μεγάλη νίκη με 3-0 σετ, πολύ πιο δύσκολη αφού όλα ήταν γεμάτα, πήρε ο Φοίνικας Σύρου στον τέταρτο τελικό της Βόλεϊ Λιγκ και ισοφάρισε την σειρά σε 2-2. Ο φετινός τίτλος θα κριθεί πλέον σε πέμπτο παιχνίδι – τελικό στην Μίκρα, το απόγευμα του Σαββάτου.
Το κλειδί για την επικράτηση του Φοίνικα, που έδειξε απύθμενα ψυχικά και σωματικά αποθέματα και κατάφερε να... αναγεννηθεί από τις στάχτες του, ήταν αναμφισβήτητα η χρησιμοποίηση του Μπρίτσιτς αντί του Λάππα στην αρχική επτάδα. Ο σέρβος πήρε από την αρχή πολλές επιθέσεις και κέρδισε συνολικά 14 πόντους, είχε εξαιρετικά ποσοστά στην άμυνα δεδομένου ότι 21 φορές τον σημάδευσαν με τα σερβίς τους οι παίκτες του Ηρακλή και γενικά έκανε ένα παιχνίδι που κάθε άλλο παρά θα δικαιολογούσε να κάτσει στον πάγκο. Και σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε το δικό του μπλοκ στο καρφί του Κράβαρικ, ώστε να κερδίσει αυτός τον τελευταίο πόντο στον αγώνα και να χαρίσει την μεγάλη νίκη – ισοφάριση στους «Πειρατές».

Δεν ήταν όμως αναμφισβήτητα μόνο ο Μπρίτσιτς. Σπουδαία εμφάνιση έκανε για ακόμα έναν τελικό ο Ντόκιτς, που αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ της αναμέτρησης με 18 πόντους. Άλλους 14 πόντους πήρε και ο Γκόρτσανιουκ, που αποτέλεσε μαζί με τον Μπρίτσιτς τον δεύτερο σκόρερ της αναμέτρησης ενώ είχε επίσης σημαντική συνεισφορά στην υποδοχή με 65%, αφού από την πλευρά του Ηρακλή οι Ντεσπέιν και Κράβαρικ έμειναν στους 13 και 12 πόντους αντίστοιχα. Εξαιρετικός στο μοίρασμα ήταν όμως και ο Κουρνέτας, ενώ δεν υστέρησαν ούτε οι Σουλτανόπουλος και Θάνος που ξεκίνησαν στην αρχική επτάδα από τον Νεόφυτο, που αξίζει να σημειωθεί ότι άφησε στο ματς αυτό εκτός δωδεκάδας τον Ντάγκουμπιτς σε μια κίνηση που άφησε πολλά ερωτηματικά πριν αλλά και μετά τον αγώνα και ουσιαστικά έμεινε αναπάντητη από τον εμπνευστή της.

Και όμως, αν κάποιος παρακολουθούσε το πρώτο σετ μέχρι και πέντε λεπτά πριν το τέλος του, θα νόμιζε ότι ο Ηρακλής πήγαινε για μια εύκολη επικράτηση. Οι θεσσαλονικείς έφτασαν μάλιστα να προηγηθούν με 15-20 έχοντας εξαιρετικά ποσοστά σε υποδοχή, επίθεση αλλά και μπλοκ. Ωστόσο στο σημείο εκείνο άρχισε η αντεπίθεση από τους γηπεδούχους, που με τον Ντόκιτς στο σερβίς κατάφεραν ένα εντυπωσιακό σερί 6-0 και κατέκτησαν το πρώτο σετ με 25-22, αν και είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 19-22.

Συγκλονιστικά σε εξέλιξη αποδείχθηκαν όμως και τα δύο επόμενα σετ, που αμφότερα κατέληξαν στον Φοίνικα με 25-23. Στο δεύτερο υπήρξαν μεν κάμποσες εναλλαγές χωρίς όμως καμία ομάδα να μπορέσει να προηγηθεί με περισσότερους από δύο πόντους. Μάλιστα, ο Ηρακλής ήταν και πάλι η ομάδα που έφτασε πρώτη στους 22 πόντους (21-22), ωστόσο ο Νεόφυτος έκανε στο σημείο εκείνο το κόλπο γκρόσο περνώντας τον Νικηφορίδη στην θέση του Σουλτανόπουλου για να δώσει το προβάδισμα στον Φοίνικα με άσο (23-22) και αέρα δύο σετμπολ χάρη σε εξαιρετική δική του άμυνα και μπλοκ άουτ που κέρδισε ο Μπρίτσιτς (24-22). Το σετ έληξε άδοξα για τον Ηρακλή με τον Προύσαλη να σερβίρει άουτ και να δίνει τον εύκολο τελευταίο πόντο στους συριανούς, που αμέσως ξέσπασαν σε πανηγύρια.

Και τα πανηγύρια αυτά έμελλε να συνεχιστούν και καθόλη την διάρκεια του τρίτου σετ, που επίσης είχε τα δραματικά χαρακτηριστικά των δύο προηγουμένων. Σε αυτό και πάλι οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο μέχρι το 12-12, όταν ο Ηρακλής ανέβηκε σε μπλοκ και κατάφερε να βγάλει ορισμένες κόντρα επιθέσεις για να προηγηθεί με τρεις πόντους στο 12-15 και 16-19. Παρόλα αυτά, ο Φοίνικας δεν εγκατέλειψε ούτε σε αυτό το σημείο και έχοντας στο σερβίς τον Μπρίτσιτς, γρήγορα ισοφάρισε σε 19-19. Ο Ηρακλής διατήρησε την διαφορά στον πόντο μέχρι το 22-23 αλλά για ακόμα μια φορά, λίγο πριν το τέλος, έπαθε... μπλακ άουτ. Αρχικά ο Γκόρτσανιουκ ισοφάρισε σε 23 – 23, και με δύο μπλοκ από Κουρνέτα και Μπρίτσιτς γράφτηκε η ιστορία του αγώνα, που συνεχίστηκε πάντως με ένα άκρως ενδιαφέρον... τρίτο ημίχρονο. Για πάνω από μισή ώρα οι περίπου χίλιοι οπαδοί του Φοίνικα έμεναν στο «Δημ. Βικέλας» και ζητωκραύγαζαν για την ομάδα τους, λες και έχει πάρει πρωτάθλημα.

Έτσι και αλλιώς, σαν τέτοιο μοιάζει στα μάτια τους η ισοφάριση μιας σειράς που έμοιαζε χαμένη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Να που όμως το προσεχές θα ξαναταξιδέψουν στην Μίκρα, φιλοδοξώντας να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα καταφέρει να γυρίσει σειρά τελικών από 2-0 πίσω στο σκορ – και η επαρχιακή ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο στην ιστορία του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 Κατηγορίας. Ο Ηρακλής έχασε την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής στο γήπεδο όπου λίγες εβδομάδες νωρίτερα κατέκτησε το Κύπελλο. Και οι ουδέτεροι φίλοι του βόλεϊ θα έχουμε την ευκαιρία, αφού ευχαριστήσουμε και τις δύο ομάδες για τις συγκλονιστικές σε έκβαση αναμετρήσεις που μέχρι τώρα μας έχουν χαρίσει, να απολαύσουμε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι, από το οποίο θα κριθεί ο φετινός πρωταθλητής...



Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βαρθαλίτης

Τα σετ: 25-22, 25-23, 25-22


ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Νεόφυτος): Σουλτανόπουλος 8 (5/7 επ., 3 μπλοκ), Κουρνέτας 3, Θάνος 7 (5/7 επ., 2 άσοι), Μπρίτσιτς 14 (10/15 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 67% υπ. - 38% άριστες), Ντόκιτς 18 (14/31 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Γκόρτσανιουκ 14 (11/17 επ., 2 μπλοκ, 65% υπ. - 35% άριστες), Κουρούπης -λ 72% υπ. - 39% άριστες / Παπαγγελόπουλος, Νικηφορίδης 1

ΗΡΑΚΛΗΣ (Δρίκος): Χριστοφιδέλης 9 (6/16 επ., 2 άσοι, 43% υπ. - 24% άριστες), Ντεσπέιν 13 (12/22 επ., 1 μπλοκ, 47% υπ. - 27% άριστες), Πελεκούδας 7 (6/8 επ., 1 μπλοκ), Προύσαλης 3, Σμαραγδής 7 (6/10 επ., 1 μπλοκ), Κράβαρικ 12 (10/20 επ.), Στεφάνου -λ (72% υπ. - 64% άριστες) / Μποζίδης, Τακουρίδης, Δημητριάδης 

πηγη www.volleynews.gr