Σελίδες


Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΠΕΡΑΣΕ ΔΥΣΚΟΛΑ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ

Τρία βήματα απέμειναν για τον Εθνικό, ώστε να πετύχει το μεγάλο του στόχο, να επιστρέψει στην ελίτ του Ελληνικού βόλλεϋ. Το απόγευμα της Τρίτης 27/4, έστω και δύσκολα ξεπέρασε τελικά το εμπόδιο της μαχητικής Μεταμόρφωσης με 3-1 σετ και με 2-1 νίκες πήρε το εισιτήριο για τον τελικό των play off της Α2.

Ο Εθνικός, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 30/4, καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κόροιβου Αμαλιάδας, ο οποίος επικράτησε της Παναχαϊκής στον Πελοποννησιακό «εμφύλιο». Οι Εβρίτες τίθενται αντιμέτωποι με τον κακό τους φετινό δαίμονα. Στο πρωτάθλημα είχαν γνωρίσει από τους Ηλείους δυο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ωστόσο σε μια διαδικασία όπως είναι τα play off και μάλιστα στην τελική τους φάση, το παρελθόν και η παράδοση δεν λέει τίποτα.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης για να έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση «άνοδο», θα πρέπει να βελτιώσει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι της. Η Μεταμόρφωση, μια απλά έμπειρη και μαχητική ομάδα, έκανε τη ζωή δύσκολη στους Εβρίτες. Οι φίλοι του Εθνικού αλλά και οι παίκτες του Γιάννη Ανδρεάδη πέρασαν δύσκολες στιγμές μέχρι να έρθει το τελικό 3-1 και να πανηγυρίσουν την πρόκριση.

Μετά το Σαββατιάτικο πατατράκ, ο Εθνικός τα χρειάστηκε και στην έδρα του απέναντι στους Αθηναίους, αφού οι παίκτες του είχαν μέτρια απόδοση, τα λάθη ήταν αρκετά και το πρόβλημα στο τελείωμα των επιθέσεων εμφανές. Στοιχεία, που έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες του Μ. Κωβαίου να ελπίζουν στην ολοκλήρωση της έκπληξης.

Το πρώτο σετ με ρεσιτάλ λαθών και για τους δυο μονομάχους, κατέληξε τελικά στα χέρια της Μεταμόρφωσης με 22-25. Ο Εθνικός συνήλθε στο δεύτερο σετ και με σοβαρότητα, βελτιωμένα μπλοκ και σερβίς έφτασε πολύ εύκολα στην ισοφάριση με 25-12. Το τρίτο σετ ήταν πραγματικά θρίλερ. Πρώτα ο Εθνικός αλλά στη συνέχεια και η Μεταμόρφωση είχαν ευκαιρίες για σετ μπολ αλλά τελικά αυτοί που πανηγύρισαν ήταν οι γηπεδούχοι. Το 29-27 διαμορφώθηκε εν μέσω εντάσεων και αντεγκλήσεων, αρχικά με τους ανθρώπους του Εθνικού να διαμαρτύρονται για αποφάσεις των διαιτητών και στην συνέχεια με προκλητικές συμπεριφορές από παίκτες των φιλοξενούμενων ( εξ ου και η κίτρινη κάρτα με την οποία ξεκίνησε το 4ο σετ ο Νάστας). Στο τέταρτο σετ ο Εθνικός δεν είχε όρεξη για νέες περιπέτειες, πήρε από την αρχή το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι το τέλος του σετ που τελείωσε με 25-21.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, ο Κόροιβος Αμαλιάδας νίκησε με 3-0 σετ στη έδρα του την Παναχαϊκή και με 2-1 νίκες πέρασε στον τελικό των play off. Η σειρά αρχίζει την Παρασκευή 30/4 από την Αλεξανδρούπολη, καθώς ο Εθνικός έχει το πλεονέκτημα έδρας και θα ολοκληρωθεί όταν μία ομάδα φτάσει στις τρεις νίκες.

Πηγή : thrakisport.gr
Συντάκτης : Γιώργος Πανταζίδης

Η ΛΕΣΧΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ