Σελίδες


Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Μεγάλη, γλυκιά πρόκριση με ανατροπή, η πρώτη στην δοξασμένη ιστορία του Εθνικού!

Ήττα μεν... γλυκιά πρόκριση δε !
Απο την παγωμένη Λευκορωσία ήρθε η πρώτη πρόκριση της ιστορίας του σε Ευρωπαϊκά κύπελλα για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.
Ο Εθνικός παρόλο που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κάνοντας ένα άσχημο ξεκίνημα βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ απο την Kommunalnik Grodno. Κάπου εκεί όμως, όπως δήλωσε και ο αρχηγός της ομάδας Άκης Σιδηρόπουλος: " Δείξαμε την απαιτούμενη ψυχραιμία σε ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς και καταφέραμε να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης του Challenge Cup".

Τελικά δεν σταματιέται η ομάδα του Εθνικού με τίποτα! Πήρε την πρόκριση μέσα στη Λευκορωσία με αντίπαλο την Κομμουνάλνικ Γκρόντνο και μάλιστα πριν τελειώσει ο αγώνας αφού πήρε τα δύο πολύτιμα σετ που χρειαζόταν. Το πέμπτο ήταν απλά μία τυπική διαδικασία!

Τα πράγματα όμως δεν ξεκίνησαν τόσο ρόδινα για το «τρένο από την Αλεξανδρούπολη». Πάλεψε στο πρώτο σετ έκανε ανατροπή καθώς έχανε με 6-2 και 8-3. Αργά και σταθερά έφτασε να διεκδικεί το σετ ισοφαρίζοντας 17-17. Από κει και πέρα το ματς πήγαινε πόντο πόντο και ενώ προηγηθήκε με 23-24 οι Λευκορώσοι φάνηκαν πιο ψύχραιμοι κατακτώντας το 1ο σετ με 26-24.

Το επόμενο σετ ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Ο Εθνικός βρέθηκε πάλι να κυνηγά το σκορ βρισκόμενος στο...καναβάτσο με 8-2 και 11-5. Αυτή τη φορά όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έχασε το σετ εύκολα με 25-17.

Η ψυχή και η πίστη στις δυνατότητες της ομάδας όμως είναι στοιχεία που έχουν γραφτεί στο DNA της. Ο εγωισμός των παιχτών δεν τους επέτρεψε να παρατήσουν την υπόθεση πρόκριση και ξεκινώντας με ένα σερί 0-4 και κρατώντας βραχεία κεφαλή σε όλο το σετ κατάφερε να το κατακτήσει με 25-19.

Το εντυπωσιακό come back όμως έγινε στο 4ο σετ. Εκεί όπου αρχικά φάνηκε να είναι ντέρμπι. Μέχρι το 10-10 συμβάδιζαν οι δύο αντίπαλοι αλλά μετά από ένα απίστευτο ντεμαράζ, το σκορ εκτοξεύτηκε στο 11-23(!!!) για την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη. Φυσικά κατέκτησε το κρίσιμο 4ο σετ και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση και επιβλητική ανωτερότητα με 25-14.

Το τελευταίο διαδικαστικού χαρακτήρα σετ το κέρδισε η Γκρόντνο με 15-12, αλλά η τελική ήττα με 3-2 κανέναν δεν δυσαρέστησε.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε: " Πήραμε την πρόκριση! Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι με "καθαρό σκορ", υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, όμως στο 3ο σετ που ήταν και κρίσιμο δείξαμε ανωτερότητα και ήμασταν καλύτεροι. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο με τον Ολυμπιακό και περιμένουμε όλο τον κόσμο στο γήπεδο, γιατί ευελπιστούμε στο θετικό αποτέλεσμα που θα μας εξασφαλίσει τον άτυπο τίτλο του "Πρωταθλητή Χειμώνα".
πηγη www.thrakisport.gr