Σελίδες


Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

“ΠΙΟ ΨΗΛΑ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ” ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΛΕΥ


Στο δεύτερο μέρος καλεσμένο είναι το Εβρίτικο κομμάτι της Εθνικής παίδων του βόλλευ, με κύριο θέμα την κατάκτηση της 7ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Βασικός εκπρόσωπος ο προπονητής Μάκης Δημητριάδης και μαζί του οι παίκτες του Εθνικού Ανέστης Δαλακούρας και Δημήτρης Χατζόπουλος.
Ο κόουτς αναλύει τις ενέργειες της ομοσπονδίας τα τελευταία 3 χρόνια, με κύριο στόχο το πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μιλά για την επιλογή των παικτών, την προετοιμασία αλλά και τους αγώνες της Αργεντινής. Αναλύει το φετινό πρωτάθλημα μέσα στην οικονομική κρίση και αναδεικνύει τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στους νεαρούς Έλληνες παίκτες. Ως νέος προπονητής της Εθνικής Εφήβων θέτει στόχους, αλλά και ερμηνεύει τα «μυστικά» της Εβρίτικης παραγωγής παικτών με μπροστάρη τον Εθνικό.
Οι δύο νεαροί παίκτες μιλούν για τις δικές τους εμπειρίες στην Αργεντινή και πόσο τους άλλαξαν αθλητικά αλλά και ως ανθρώπους. Δίνουν το βιογραφικό τους και θέτουν τους ατομικούς τους στόχους, αλλά και τους στόχους του Εθνικού


Στο πρώτο μέρος της 7ης εκπομπής υπάρχει λάμψη Ολυμπιονίκη, μιας και φιλοξενείται η «δική μας» Πηγή Δεβετζή. Η Πηγή θυμάται τα παιδικά αθλητικά της χρόνια στον Εθνικό, μιλά για τους πρώτους ανθρώπους που την βοήθησαν, για την στήριξη των γονέων της και τα πρώτα μετάλλια που τις έδειξαν το δρόμο των επιτυχιών. Μας εκμυστηρεύεται το πώς αποφάσισε να κατέβει στην Αθήνα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εκεί και πως αυτές σφυρηλάτησαν τον χαρακτήρα της και την έκαναν πιο δυνατή.
Θυμάται τις πρώτες μεγάλες της επιτυχίες, το αργυρό στο Αθήνα 2004, το πώς άλλαξε τότε η ζωή της αλλά και την κατάληξη στο χάλκινο του Πεκίνου 2008. Αποκαλύπτει τους λόγους της απόσυρσης και ποιες προκλήσεις βρίσκει μπροστά της από κει και πέρα. Κάνει τα παράπονα της στην Ελληνική πολιτεία που «τρώει τα παιδιά της», αλλά δηλώνει παρούσα σε φιλανθρωπικές αλλά και σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με στόχο την εξάπλωση του αθλητισμού και του ολυμπιακού πνεύματος. Στο τέλος μιλά για τα σχέδια της από δω και πέρα, τις καλλιτεχνικές και άλλες αναζητήσεις.
ΠΗΓΗ www.liberovolley11.blogspot.com