Σελίδες


Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Στην Κύπρο το παγκόσμιο παίδων του beach





 

Μία εκ των κορυφαίων διοργανώσεων beach volley ανέλαβε για το 2012 η Κύπρος, που μπαίνει πλέον δυνατά στα διεθνή δρώμενα του αθλήματος. 

Πρόκειται για το FIVB SWATCH YOUTH CHAMPIONSHIPS του 2012, μία από τις δύο αναπτυξιακές κατηγορίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Να σημειώσουμε ότι η κατηγορία αυτή καθιερώθηκε με ξεκίνημα στην Ελλάδα, όταν την πρώτη της διοργάνωση ανέλαβε το Ξυλόκαστρο το 2002, για να επιστρέψει στην Κύπρο 10 χρόνια αργότερα. 

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠΕ κος Δαμιανός Χατζηδαμιανού δήλωσε:

«Η ΚΟΠΕ και η Κύπρος ανέλαβαν μία από τις μεγάλες παγκόσμιες διοργανώσεις του beach volley και μάλιστα αναπτυξιακού χαρακτήρα.  Το μέλλον του αθλήματος από όλο τον κόσμο, τα αυριανά αστέρια του αθλήματος, θα βρίσκονται το καλοκαίρι του 2012 στην Κύπρο, και αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό.

Ταυτόχρονα, είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να αναδείξουμε τις ομορφιές του νησιού μας αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν πλέον σε θέματα διοργανώσεων και τεχνογνωσίας.  Και βέβαια, η ανάληψη μίας διοργάνωσης τέτοιου μεγέθους, από την μία εμπεριέχει ένα ρίσκο, αλλά από την άλλη σηματοδοτεί την απόφαση μας να προχωρήσουμε δυναμικά στην ανάπτυξη του beach volley.

Γιατί είναι ένα άθλημα που ταιριάζει απόλυτα στα χαρακτηριστικά της Κύπρου, αλλά και μπορεί να αποτελέσει ένα όχημα για περαιτέρω αθλοτουριστική ανάπτυξη της χώρας μας».

Να σημειώσουμε ότι η διοργάνωση διαρκεί 5 αγωνιστικές ημέρες, συμμετέχουν 32+32 ομάδες στο κυρίως ταμπλό (αγοριών – κοριτσιών αντίστοιχα) και άλλες 24+24 στα προκριματικά. Θα λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2012 σε πόλη που θα ανακοινωθεί μετά τις δημοτικές εκλογές της Κύπρου τον επόμενο μήνα.



πηγη www.volleball.gr