Σελίδες


Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

«Το περιμέναμε χρόνια...»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ανδρεάδης μας μίλησε για την σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού αλλά και τη σημασία της. «Περιμέναμε για χρόνια αυτή την επιτυχία. Είναι μια νίκη από αυτές που δεν ξεχνιούνται και ελπίζω να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη δύσκολη συνέχεια», είπε ο Ανδρεάδης και πρόσθεσε:...
«Αυτή η ομάδα πέρασε μεγάλες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια και χαιρόμαστε πιο πολύ διότι ήρθε πάλι ο κόσμος στο γήπεδο και μεταδόθηκε τηλεοπτικά μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας μας. Από το 1996 που κερδίσαμε τον Ολυμπιακό του Τζιαμπάολο Μοντάλι είχαμε να ζήσουμε τέτοιες στιγμές. Είναι μια ιστορική νίκη».
Το περιμένατε;
«Το ήλπιζα και το ήθελα. Το ίδιο και η ομάδα. Αν και όλοι οι παίκτες βρέθηκαν μαζί δύο μόλις ημέρες έδειξαν πολύ καλή αγωνιστικό χαρακτήρα και πειθαρχία. Οταν ξεκινάει ένας αγώνας ποτέ δεν σκέφτεσαι την ήττα. Πιστεύεις στις δυνάμεις σου».
Τι σημαίνει αυτή η νίκη;
«Βαθμολογικά δεν έχει αξία πέρα από τους τρεις βαθμούς. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και για να μπορέσουμε να αντέξουμε τον ανταγωνισμό. Πρέπει να έχουμε διάρκεια. Αυτή η νίκη έχει μεγάλη σημασία για την ψυχολογία αλλά και για να φέρουμε πάλι τον κόσμο κοντά μας και να του δώσουμε χαρά που τόσο την έχει ανάγκη».
Η τακτική σας ποια ήταν;
«Να σημαδεύουμε στο σερβίς τους ακραίους του Ολυμπιακού, να μην κάνουμε λάθη στο σερβίς και να πιέσουμε από την αρχή τον Τζούριτς ώστε να μην πάρει επάνω του ψυχολογικά. Νομίζω πως όλα πήγαν καλά και δικαιωθήκαμε».
Τον Ολυμπιακό πως τον είδες;
«Μόνο ο Ντεσπέιν πήγε πολύ καλά. Η ομάδα φάνηκε λίγο ανέτοιμη και ίσως να μην περίμεναν τέτοια αντίδραση από εμάς. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλές μονάδες και θα συνέλθει σύντομα για αυτό είναι σημαντικό που νικήσαμε τώρα που είναι νωρίς».
Πως ήρθαν οι ανατροπές;
«Κρατήσαμε την τακτική μας, παίξαμε ομαδικά, κρατήσαμε την υποδοχή και ο Γρηγόρης (σ.σ.Σιδηρόπουλος) έκανε τέλειο παιχνίδι».
Τους ξένους πως τους είδες;
«Μου άρεσαν πολύ και οι τρεις. Χαίρομαι που δικαιώθηκαν οι επιλογές μας. Ο Αλ Ναμπχάν έδειξε πολύ μαχητικός και δυνατός. Είναι καλός παίκτης, δεν κάνει λάθη και ζει τον αγώνα. Ο Ράις αν και πιτσιρικάς έχει καλά χτυπήματα και μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο. Ο Τέσιτς με μια προπόνηση έπαιξε. Περίμενα ότι θα προσαρμοστεί εύκολα λόγω της προηγούμενης εμπειρίας του στην Ελλάδα αλλά δεν ήξερα σε ποια αγωνιστική κατάσταση θα είναι. Μπράβο σε όλα τα παιδιά. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κανέναν. Και ο Κουμεντάκης και ο Κωνσταντινίδης και ο Σιδηρόπουλος έκαναν τεράστια προσπάθεια».

Πηγή: www.greekvolley.com