Σελίδες


Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΑΚΗΣ - ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Το 1986 οι διεθνείς αθλητές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μάκης Δημητριάδης και Λευτέρης Τερζάκης πήραν μεταγραφή στους πρωταγωνιστές της Α΄Εθνικής Βόλεϊ, τους 'αιώνιους' Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα!
Για να πραγματοποιηθούν οι μεγάλες, για την εποχή, μεταγραφές, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε στον Εθνικό για το Δημητριάδη 6.500.000 εκατ. δραχμές και ο Ολυμπιακός πλήρωσε για τον Τερζάκη 6.000.000 εκατ.δραχμές. 
Με τα 12.500.000 εκατ. δραχμές που μπήκαν στα ταμεία του Εθνικού έκαναν την επανέναρξη του σωματείου οι επόμενες διοικήσεις του με πρώτη αυτή του Γιανούτσου Γ. που ήταν διοίκηση που όρισε το Πρωτοδικείο αφού δεν υπήρχε ενδιαφέρον στις εκλογές του σωματείου.
Ο Μάκης Δημητριάδης έπαιξε στον Παναθηναϊκό 6 χρόνια και ο Λευτέρης Τερζάκης 7 χρόνια στον Ολυμπιακό με εξαιρετική επιτυχία μέχρι να συναντηθούν ξανά ως συμπαίκτες στην Α.Ε.Κ. στην Α΄Εθνική κατηγορία.
Στη φωτογραφία οι αχώριστοι φίλοι αντίπαλοι σε αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού το 1987-88 στο κλειστό γυμναστήριο της Δραπετσώνας που αποτελούσε την έδρα του Ολυμπιακού τότε (Τερζάκης στην επίθεση με το Νο1 του Ολυμπιακού και Δημητριάδης στο μπλοκ με το Νο6 του Παναθηναϊκού)!!


 

Στη φωτογραφία Δημητριάδης Μάκης Νο2 και Τερζάκης Λευτέρης Νο1 συμπαίκτες στον Ευρωπαίο Εθνικό της δεκαετίας του '80 ! 
 Όρθιοι: Αρχοντίδης Π., Τεκτονίδης Γ., Κασαμπαλής Θ., Τσαντζίδης Δ., Αγγελίδης Δ., Δήμητσας Αλ.
Κάτω : Δημητριάδης Μ., Μαρίνος Κ., Κωνσταντινίδης Π., Σιγλίδης Α., Τερζάκης Λ.