Σελίδες


Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Γ. Καραπιπέρης: «Οι προσωπικές φιλοδοξίες και τα μικροσυμφέροντα να μείνουν έξω από τον Εθνικό»

Γ. Καραπιπέρης: «Οι προσωπικές φιλοδοξίες και τα μικροσυμφέροντα να μείνουν έξω από τον Εθνικό»
Μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη διαβάσαμε σήμερα το πρωί στην Εφημερίδα Γνώμη... Ο πρώην Πρόεδρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γρηγόρης Καραπιπέρης έδωσε συνέντευξη-εξομολόγηση στον δημοσιογράφο Γιώργο Πανταζίδη.
Σας παραθέτουμε ολόλκληρη τη συνέντευξη του κ. Καραπιπέρη, όπως αυτή δημοσιεύθηκε....

Συνέντευξη εξομολόγηση του Γρηγόρη Καραπιπέρη πρώην προέδρου του συλλόγου της Αλεξανδρούπολης
Κάνει απολογισμό των τελευταίων θυελλωδών μηνών, προχωρά σε αποκαλύψεις, κατακεραυνώνει πρόσωπα, μιλά για την επόμενη μέρα στον ΜΓΣ.

«Για εμάς τους Αλεξανδρουπολίτες που μεγάλωσαμε με το όνομα, το σήμα, την ιστορία του συλλόγου που λέγεται Μουσικογυμναστικός Σύλλογος Εθνικός Αλεξανδρούπολης, δεν χωρούν προσωπικές φιλοδοξίες. Κανείς δεν θα πρέπει να βάζει το <<εγώ>> του και τα μικροσυμφέροντά του πάνω από το καλό του συλλόγου, αλλά ενωμένοι να επιδιώκουμε τη συνέχιση της μεγαλειώδους πορείας του στον χρόνο».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον κο Γρηγόρη Καραπιπέρη, ο οποίος διετέλεσε προσωρινά πρόεδρος του ΜΓΣ μετά την παραίτηση του κου Μανόλη Βουκουρεσλή. Ο κ. Καπαπιπέρης χρόνια δίπλα στον αγαπημένο του Εθνικό, και με συνεχή παρουσία στα κοινά του, μας εξομολογήθηκε τι προηγήθηκε της απόφασης για έκτακτες εκλογές 12-13 Δεκεμβρίου, το ιστορικό των προηγούμενων μηνών, αλλά και για την επόμενη μέρα του συλλόγου. Ωστόσο ,περιγράφει μελανά και διχαστικά για τον σύλλογο, όπως τα βίωσε, συμβάντα.
Τι προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα

«Θα ξεκινήσω καταρχάς από την περίοδο του καλοκαιριού, γιατί στην ουσία ανέλαβα Πρόεδρος, με την παραίτηση του Μανόλη Βουκουρεσλή. Αυτό που επικράτησε, ως λογική σκέψη, ήταν να μην πάμε σε εκλογές, παρότι είχαν περάσει τα 2 χρόνια περίπου και έμεναν 8, 9 μήνες ως τον Μάιο του 2016 για να γίνουν οι κανονικές εκλογές (αλλαγή διοίκησης ανά τριετία).
Όντως το Διοικητικό Συμβούλιο με ανέδειξε πρόεδρο όντας ο 1ος Αντιπρόεδρος, όπως το ορίζει το καταστατικό. Δέχθηκα αυτό τον τιμητικό ρόλο, με χαρά και με αίσθημα ευθύνης αφού πέρασα και από άλλα τμήματα, και στο ποδόσφαιρο για λίγο, αλλά κυρίως από το βόλεϊ τα τελευταία χρόνια, με τις υποδομές και με τον Εθνικό στο ΤΑΑ».

Δύσκολο καλοκαίρι
«Ομολογουμένως ήταν ένα δύσκολο για το σύλλογο καλοκαίρι. Ήρθαμε αντιμέτωποι με μια σκληρή κατάσταση, να έχουμε δηλαδή Γενική Συνέλευση, που δε δίνει συγχωροχάρτι στο ΤΑΑ, την παραίτηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και του προέδρου κου Βουκουρεσλή. Αυτά τα ζόρια θελήσαμε να περάσουν με τον σύλλογο αλώβητο. Η κουβέντα η δική του τότε ήταν η ποια; Παιδιά, έφυγε ο Μανόλης ο Βουκουρεσλής, αλλά εμείς είμαστε το ίδιο. Έτσι θα συνεχίσουμε. Γιγάντωσε ο Εθνικός; Θα το παλέψουμε. 14 τμήματα; Δε θα γίνουν 5, θα παραμείνουν 14 και γιατί όχι να μην γίνουν και περισσότερα.

Όλα αυτά, με τη λογική ότι ο Εθνικός, πάντοτε εξέφραζε την Αλεξανδρούπολη και η Αλεξανδρούπολη, τον Εθνικό. Δηλαδή αν πεις Αλεξανδρούπολη, είναι σίγουρο σ' όλη την υπόλοιπη Ελλάδα θα σου πουν Εθνικός και βέβαια Βόλεϊ, να το διευκρινίσουμε. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε η δική μου θητεία, με κάποια καθυστέρηση , αφού υπήρξε ένα διάστημα (Ιούνιος, Ιούλιος) που τρέχαμε την αντιμετώπιση εκτάκτων θεμάτων, στην ουσία πάλι λειτουργούσαμε, χωρίς να είναι ο Μανόλης ο Βουκουρεσλής.

Τακτοποιήσαμε το ποδόσφαιρο, που βρήκε Διοίκηση, η Διοίκηση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και κάποια στιγμή θελήσαμε το θέμα του βόλλεϋ να γίνει μία δεύτερη Γενική συνέλευση, όπερ και εγένετο, αλλά από κεί συνειδητοποίησα ότι κάποια πράγματα δε γίνονταν, όπως έπρεπε».

«Διοίκηση εντός της διοίκησης»
Ο κ. Καραπιπέρης έκανε λόγο για την ύπαρξη επί της ουσίας «δεύτερης διοίκησης εντός της εκλεγμένης» ...«Ή αν θέλετε, υπήρχε μία «ψευτοδεύτερη» Διοίκηση, που καθόριζε τα πράγματα και τα έκανε όπως ήθελε εκείνη, χωρίς να λογοδοτεί και να ενημερώνει τα επίσημα όργανα.

Και έκανε αναφορά σε αρκετά θέματα:
«Πρώτον και κύριον, η 2η Γενική Συνέλευση του καλοκαιριού έγινε με 20 άτομα, ανεπίτρεπτο για την ιστορία του Εθνικού. Να μην υπάρχει επίσημη καταχώρηση σε μέσο ενημέρωσης έγκαιρα και να μη γίνει ευρύτερα γνωστή η ΓΣ, το θεωρώ ανεπίτρεπτο. Όταν απευθύνθηκα στον Γ.Γ. κ. Μιχελή, μου 'πε θα καταχωρηθεί στο site του Συλλόγου. Με πείραξε, αλλά είπα, μάλλον έχω εντύπωση λανθασμένη. Δυστυχώς όμως για μένα συνεχίστηκαν τα παράδοξα.

Είθισται ο ετήσιος αγιασμός των τμημάτων του ΜΓΣ Εθνικού να έχει επισημότητα και τη ξεχωριστή του σημασία, παρουσία όλων των τμημάτων. Στον Αγιασμό, εάν δε φωνάζαμε τελευταία στιγμή τον ιερέα της Αγ. Κυριακής, δεν θα γινόταν καν. Ούτε καν μικροφωνικές, που υπάρχουν από τα λεφτά του Camp του Εθνικού και σωστά αγοράστηκε τότε.

Ώσπου, κάποια στιγμή έφτασε στο απροχώρητο με μία τελευταία πράξη – αν και δεν τελειώνουν εδώ. Γίνεται το 1οι Συνέδριο του ΜΓΣ Εθνικού, του πρώτου αθλητικού σωματείου και ταυτόχρονα το Run Greece, με το δεύτερο, που «έτρεξε» με ευθύνη ανθρώπων του συλλόγου, να έχει πολύ μεγαλύτερη διαφήμιση. Ε λοιπόν, τα αποτελέσματα του 1ου Συνεδρίου του Εθνικού, παρουσιάστηκαν στο ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής, χωρίς να ξέρει το Διοικητικό Συμβούλιο και δη, ο Πρόεδρος, το τι μέλλει γενέσθαι, χωρίς να είναι ενήμερος. Και όλα αυτά όπως μου απαντήθηκε από τους ανθρώπους του στίβου μετά από προσωπική πρόσκληση του κου Γαργαλιάνου. Όλα αυτά, επαναλαμβάνω τη στιγμή που δεν έχει δοθεί στο ΔΣ και στον πρόεδρο το επίσημο αποτέλεσμα του συνεδρίου. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

«Αντιπρόεδρος με τριπλό ρόλο;»
Ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού στηλίτευσε και ένα ακόμη γεγονός που «έπεσε στην αντίληψή μου και προκαλεί εντύπωση. Με βάση έγγραφα του συλλόγου, φαίνεται ότι ο 2ος αντιπρόεδρος το Εθνικού κοςΠατερόπουλος, είναι ταυτόχρονα, προπονητής και έφορος που έδινε λεφτά στον εαυτό του ως υπεύθυνος τμήματος και συγχρόνως ασκούσε Διοίκηση στο σύλλογο σαν 2ος Αντιπρόεδρος .

Αυτό όχι απλώς είναι μεμπτό, αυτό είναι επιλήψιμο και πρέπει αυτό το πρόσωπο να αποπεμφθεί από τον Εθνικό δια βίου, διότι αντιτίθεται στο άρθρο 3 του Ν. 2725/1999 του αθλητικού Νόμου. Σημείο του νόμου απόλυτα ξεκάθαρο. Κανένας, συγγενικά πρόσωπα, δεν μπορεί να έχει κανένας τέτοιες σχέσεις. Ή θα είσαι προπονητής ή θα είσαι έφορος, ή θα είσαι στη Διοίκηση. Όλα μαζί αυτά, δε μπορεί ! Ο κύριος αυτός αλλά και όλοι, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στον Εθνικό, όλοι αυτοί που ασχολήθηκαν δώ-σα-νε!».

«Περίεργα ανυπόγραφα δημοσιεύματα»
Ο κ. Καραπιπέρης αναφέρθηκε και σε ανυπόγραφα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα επανειλημμένως υπό τη σκέπη ανώνυμων blogs που σκοπό έχουν – όπως σημειώνει - να συκοφαντήσουν, να θίξουν υπολείψεις και να δημιουργήσουν προβλήματα στον ίδιο το σύλλογο. «Προφανώς, μετά από όλα τα παραπάνω "χάθηκε το παιχνίδι'', κι αρχίσανε και τα δημοσιεύματα, τα οποία έκαναν κακό. Διότι, το να διαβάζει κανείς τυχαία, να μπαίνει σ' ένα site, πράγματα τα οποία δεν τα υπογράφει κανείς, είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Διότι αυτά γράφονται και μπορεί να επηρεάζονται κάποιοι άνθρωποι αρνητικά ή θετικά. Φαντάζομαι, κοντά στο θετικό και το αρνητικό, με την πορεία, την εξέλιξη ενός συλλόγου, που για εμάς τουλάχιστον, όλους αυτούς που ζήσαμε από μωρά παιδιά τον Εθνικό, αυτού του είδος οι ανακοινώσεις, είναι πρόστυχες ! Υποκρύπτουν κάποιες καταστάσεις...».
Σύμφωνα με το μέχρι πρότινος πρόεδρο του συλλόγου, «ο ΜΓΣ Εθνικός έχει γιγαντώσει , έχει υπευθυνότητα, έχει πάρα πολλές επιτυχίες και θα πρέπει όλοι να σκύψουν το κεφάλι κάτω από τον Εθνικό και κανένας να μη βάζει τον εαυτό του πάνω από αυτό το σύλλογο εις το όνομα προσωπικών φιλοδοξιών. Πρώτα θα είναι ο Εθνικός».

-Τι μέλλει γενέσθαι τώρα από δω και πέρα ενόψει και της επόμενης μέρας στον Σύλλογο;
- «Κατόπιν όλων αυτών των γεγονότων εφόσον το κλίμα χάλασε. Στην πρόταση λοιπόν να γίνουν εκλογές, που κι αυτό, δεν είναι το σωστό, γιατί συμφωνήσαμε να ολοκληρωθεί η τριετία της παρούσας διοίκησης, αλλιώς πιθανώς να μη γινόμουν Πρόεδρος, πλέον μπαίνουν άλλα στοιχεία. Είμαστε απροετοίμαστοι καταρχάς, κατά την άποψή μου. Και εν πάση περιπτώσει, θα γίνει 12, κι αν δεν έχει απαρτία θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση, αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε πλέον εφορευτική επιτροπή, εκλογές – όχι δια βοής-όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Να μπει ένα ψηφοδέλτιο, κατά την άποψή μου, να έχει 4 σταυρούς και όποιος είναι και θέλει να γίνει Πρόεδρος, ιδού η Ρόδος ! Δεν αποκλείσαμε κανέναν, κι ούτε θα πρέπει ποτέ στον Εθνικό να σκεφτεί κανείς να δημιουργήσει κλίκες για αλλότριους σκοπούς. Ελεύθερα, όποιος θέλει να αγωνιστεί, για τον Εθνικό πρώτα, και μετά για την πάρτη του, να καταθέσει υποψηφιότητα, να ψηφιστεί από το Σώμα και να προσφέρει από τη θέση που θα εκλεγεί».

-Και ελπίζουμε εκλογές με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, ανάλογη με την ιστορία και την παρουσία του Εθνικού στην πόλη.
«Το ελπίζω. Να πούμε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν αυτοί που είναι εγγεγραμμένοι τα 2 τελευταία χρόνια στο Σύλλογο ως μέλη και είναι και ταμειακά εντάξει. Εν πάση περιπτώσει, αυτό μπορεί να γίνει και την τελευταία στιγμή. Η βασικότερη προϋπόθεση είναι τα 2 έτη. Ας ελπίσουμε η διαδικασία να μην γίνει πίσω από κλειστές θύρες».
Πηγή: Εφημερίδα Γνώμη - Συντάκτης: Γιώργος Πανταζίδης